Invalid file type HYPNOS / DOOMAS / IRDORATH / MONASTERY / MORS SILENS | Vrátnice
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

archiv

vytisknout

HYPNOS / DOOMAS / IRDORATH / MONASTERY / MORS SILENS

ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 22. září 2023 - 18:00 - Vrátnice

HYPNOS / DOOMAS / IRDORATH / MONASTERY / MORS SILENS

Tuzemská death metalová skupina HYPNOS, v jejímž čele stojí bývalý člen Krabathor, Bruno, vyjíždí podpořit své poslední album „The Blackcrow“. To sice vyšlo už na podzim 2020, ale plánované turné na jeho podporu bylo několikrát přeloženo kvůli restrikcím spojeným s Covidem19. Nová deska svou koncepcí navazuje na svého předchůdce „The Whitecrow“ z roku 2017 a věnuje se tentokrát temnějším stránkám lidské mysli a vzorcům chování. O vydání CD verze se opět postarala německá firma Einheit Produktionen, LP pak vyšlo u českých Monster Nation.
Na turné plánovaném napříč 4 evropskými státy – Českou republikou, Slovenskem, Rakouskem a Polskem, podpoří HYPNOS zkušení Slováci DOOMAS svou fúzí death & doom metalu, kteří rovněž na koncertech představí své nové album „R´Lyeh“.
V Rožnově je doprovodí maďarští Monastery, kapela založená v roce 1989, má na svědomí oficiálně první death-trash nahrávku v Maďarsku. Od půlky devadesátých let do roku 2002 ustoupili kvůli absenci dostatečně talentovaného kytaristy a fungovali až do roku 2009. Po 12 letech opět probudili k životu a nahráli jedno EP a dvě studiová alba. Doprovodí je krajané Mors Silens, kteří jsou na scéně už od roku 2006, mají na kontě tři studiová alba a své energické vystoupení a našlapaný melodický death metal nám představili živě už loni v květnu. Černou blackmetalovou třešničkou večera budou rakouští Irdorath, kteří předvedou nefalšovaný black metal s mrazivými kytarami a neúprosným tempem.

Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino