Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
vrátnice vrátnice
kino Panorama kino
tka tka
≡ menu
nápis Vrátnice Art & Music

připravujeme

aktuální programvytisknout

PROGRAM ŘÍJEN 2024

ilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 2. října 2024 - 19:00 - Vrátnice

Thomas Heppell (UK/CZ)

Thomas Heppell Band přináší to nejlepšího z blues, jazzu a rock & rollu.
Thomas se nedávno dostal do užšího výběru 5 nejlepších počinů roku na UK Blues Awards 2024. V roce 2023 byl také nominován na 3 UK Blues Awards – Young Blues Artist, Emerging Blues Artist a Acoustic Blues Artist.

Thomas Heppell – kytara , zpěv
Jan "Johnny" Judl – zpěv, baskytara
Michael Nosek – zpěv, bicí

Vstupné na sezení s místenkou 250 Kč. Předprodej od 13. 8. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Pátek 4. října 2024 - 20:00 - Vrátnice

Silent Stream Of Godless Elegy, April Weeps

Po akustické desce Jiná se moravští ethno-doom metalisté Silent Stream Of Godless Elegy vrací na metalová klubová pódia. Jako hosté vystoupí slovenští April Weeps, kteří se určitě rádi pochlubí také materiálem ze svého posledního - a nutno říci vynikajícího - alba Cataclastic.

Silent Stream Of Godless Elegy, držitelé dvou hard'n'heavy Andělů. Melancholická a zároveň hřmotná hudba, setkání zadumaného metalu s folklórními motivy dávné Moravy. Osm desek, téměř třicet let existence, stovky koncertů a festivalů po celé Evropě. Bezpochyby jedni z průkopníků stylu, kterému se ve světě říká "Folk Metal".

Slovenští April Weeps jsou atmospheric metalovou stálicí na lokální scéně, fungující od roku 2010. Pokud bychom chtěli jejich hudební směřování rozměnit na drobné, kličkujeme v rámci pestrého mixu doom, gothic, groove, death či black metalu. Na svém kontě mají tři dlouhohrající alba a jako jedné z velmi mála slovenských kapel se jim podařilo odehrát vystoupení na legendárním festivalu Wacken Open Air. Reakce fanoušků a mediální veřejnosti na jejich třetí album „Cataclastic“ jsou doslova nabité nadšením. Nahrávce těchto slovenských atmosferiků se dařilo natolik, že se probojovala do TOP 5 v rámci kategorie „Hard&Heavy“ ocenění Radio Head Awards 2022 mezi více než 60 metalovými nahrávkami. Vystoupení April Weeps jsou už léta známá svým značně emočním a dravým nábojem, který rozhodně nenechá nikoho chladným.

Vstupné v předprodeji 200 Kč v den koncertu a na místě 250 Kč. Předprodej od 3. 9. v sídle Téčka, v TIC nebo online.


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Středa 16. října 2024 - 19:00 - Vrátnice

Jan Burian

Oslava zbrusu nového alba V horečce, které vychází v září.

Písničkář Jan Burian vystoupil od roku 1970 na více než čtyřech tisících koncertů, většinou sólově za doprovodu klavíru, ale také v různých formacích. V současné době vystupuje sólově, ale i s rockovou kapelou Jan Burian Band a originálním nadžánrovým seskupením Bizarre Band. Vydal řadu samostatných písňových alb, debut Hodina duchů (1989) vyšel již ve čtyřech vydáních, jiná alba jsou věnována osudům žen – Dívčí válka (2006) a nedokonalosti mužů – Muži jsou křehcí (2007), s Bizarre Bandem vydal dvojalbum Jihotaje (2017) a s kapelou Jan Burian Band album První láska (2020). U nás zahraje tak, jak jej známe nejvíc – s doprovodem klavíru, tentokrát elektrického.

Vstupné na sezení s místenkou 200 Kč. Předprodej od 20. 8. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online. 


ilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázekilustrativní obrázek

Neděle 27. října 2024 - 20:00 - Vrátnice

Sturle Dagsland (N), Siksa (PL), Ctib

Hudebník Sturle Dagsland je bez nadsázky zjevením, které možná vyrostlo z tradice temného norského folkloru, jeho tvorba je ale jinak příčí jakékoliv kategorizaci. Dagslandův eponymní debut z roku 2021 zacloumal představou o tom, co lze křesat z folkových tradic, zásadně pocuchal i představy o mantinelech temnoty – obzvlášť když coby support vyrazil na evropské turné finských psychedelických metalistů Oranssi Pazuzu. V našich vodách koncertoval například na Hradbách samoty, festivalu Transforma, Žižkovské noci a bratislavském Sharpu, kde se potkal se Siksou a tím byl položen základ pro evropské turné, jehož jedinou zastávkou v Česku bude právě Rožnov. Pro Dagslandovu vokální ekvilibristiku těžko hledat slova – jeho záběr je neuvěřitelný, stejně jako schopnost vydávat se do zákoutí, kde bychom ho opravdu nečekali. Zběsilost své hudby má ale pevně v rukou, její ujetost je kontrolovaná, Sturle Dagsland je chvíli nekonečně romantický, aby tuhle energii záhy překlopil v explozivní jízdu. Jeho koncerty jsou skutečnými dobrodružnými výpravami a to nejen díky tomu, kolik toho Dagsland naběhá po stagi. Naživo vystupuje Sturle po boku svého bratra a spojení těchto dvou mužů se rovná síle orchestru.

7 let, to je doba! V roce 2017 v rožnovském Téčku vystoupila tehdy ještě skoro neznámá Siksa, dvojčlenný projekt na pomezí performance a punku z polského městečka Gniezdno. Provokuje většinovou společnost, ale taky i konzervativní část punkové subkultury. Interakce s publikem, ožehavá témata svobody ženské jednotky v puritánské společnosti. Ano, hudba je zde pouze jako druhoplánový podklad, ale toto je právě ten koncept.  Je to hluchová poezie, tanec, old school rap, blues i punk. Jejich kořeny sahají do roku 2014. Od té doby spolu Alex Freiheit a Piotr Buratyński společně odehráli několik stovek koncertů v Polsku i v zahraničí (na posledním turné navštívili Turecko) a natočili několik alb. Deska „Zemsta na wroga“ vydaná labelem Antena Krzyku byla v roce 2021 oceněna cenou Paszporty Polityki za hudební aktivity, které provokovaly, dráždily a předběhly svou dobu.

Třetím do party je Ctib, jehož kořeny tkví v místním punkovém podhoubí a jehož styl bychom mohli označit jako elektropunk.První sólová LP deska z roku 2021 „Kampak?!“ přináší skladby, ve kterých se nakřáplé punkové kytary potkávají s přísným bicím automatem a pípání a šlehy syntezátoru připomínají znělky prehistorických počítačových her. Texty jsou tematicky různorodé, spojuje je ale otázka po hodnotách – ptají se po tom, „co z člověka dělá bytost hodnou života“. A v tomto duchu pokračuje dodnes, mezitím vydal druhé album „Smrad v síni tradic“ a v přípravě je třetí, z něhož několik skladeb zazní už na tomto koncertě. Ctib vydává u brněnského vydavatelství Kabinet records.

Vstupné v předprodeji 250 Kč, v den akce a na místě 300 Kč. Předprodej od 13. 8. 2024 v sídle Téčka, v TIC nebo online.


Odběr novinek
Odběr novinek plakát akcí program kino
Téčko, příspěvková organizace
➤ provozovatel hudebního klubu Vrátnice
● IČO: 44740743 ● číslo účtu: 107-5487590227/0100 ● e-mail: tka@tka.cz, ekonomicke@tka.cz ● Telefon: +420 571 651 233
● Adresa organizace: Téčko, příspěvková organizace, 1. máje 1000, 756 61, Rožnov pod Radhoštěm, okres Vsetín, Česká republika
● mapy.cz | 49.4608869N, 18.1332286E
1 2 3 1 2 3